Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014




Ο παπουτσής και το ξωτικό





Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας φτωχός αλλά εργατικός παπουτσής, που ό,τι κέρδιζε το ξόδευε για να ζήσει η οικογένειά του.
Ένα βράδυ δεν είχε δέρμα παρά μόνο για ένα ζευγάρι παπούτσια. Αποφάσισε όμως να τα ράψει το επόμενο πρωί. Ωστόσο, όταν ξύπνησε βρήκε να τον περιμένει ένα έτοιμο ραμμένο με κάθε λεπτομέρεια ζευγάρι παπούτσια.
Μετά από λίγο ο παπουτσής πούλησε τα παπούτσια πολύ ακριβά κι έτσι μπόρεσε να αγοράσει περισσότερο δέρμα και να θρέψει την οικογένειά του.
Για πολλές μέρες συνεχίζονταν το ίδιο πράγμα κάθε βράδυ. Ο παπουτσής άφηνε μόνο κομμάτια δέρματος και το άλλο πρωί έβρισκε τα παπούτσια έτοιμα και τέλεια. Έτσι, αναρωτήθηκε ποιοι ήταν οι βραδινοί του ευεργέτες. Έμεινε λοιπόν ξύπνιος μαζί με τη γυναίκα του και κρυφά είδαν δύο μικρά ξωτικά να φτιάχνουν με τα μικροσκοπικά εργαλεία τους πανέμορφα παπούτσια. Γι' αυτό αποφάσισαν να τους δώσουν ένα δέντρο και καλούδια.
 Έτσι όμως τα ξωτικά κατάλαβαν πως οι άνθρωποι τους είχαν πάρει είδηση και δεν έφτιαξαν ξανά παπούτσια. Όμως ο παπουτσής έγινε γνωστός, απόκτησε πολλούς πελάτες και δεν του έλειπε τίποτα. 
Θυμόταν ωστόσο πάντα τα ξωτικά που τον είχαν βοηθήσει πολύ  τα Χριστούγεννα... Νίκος
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου