Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014



Ο Αϊ - Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους
Ευγένιος Τριβιζάς



Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Αϊ-Βασίλης ταξιδεύει με το ελκηθρό του και είναι έτοιμος να μοιράσει τα δώρα. Πάει στην πόλη και παρκάρει το έλκηθρό του. Τότε βγαίνει ένας αστυφύλακας και του λέει: " Δε βλέπετε ότι υπάρχει μια πινακίδα πίσω σας; Ποιος νομίζετε ότι είστε;"
- Μα θέλω να μοιράσω τα δώρα στα παιδιά, λέει εκείνος.
Όμως ο αστυφύλακας δεν τον πιστεύει και ο Αϊ-Βασίλης φεύγει.Παρκάρει πάνω σε μια ταράτσα ενός σπιτιού. Μπαίνει μέσα αλλά η μπότα του πιάνεται σε μια κλωστή. Χτυπάει ο συναγερμός αλλά προλαβαίνει να φύγει. Πάει πάλι στην πόλη και ακούει φασαρία. Βλέπει ένα τεράστιο σύννεφο από ανθρώπους. Προσπαθεί να φύγει αλλά δεν μπορεί. Τον βάζουν φυλακή. Στη φυλακή υπάρχουν αρουραίοι, ποντίκα και πολλά άλλα.
Την επόμενη ημέρα ακούει ξανά φωνές. Ανεβαίνει στο κρεβάτι του και βλέπει πολλά παιδιά να προσπαθούν να τον βγάλουν από την φυλακή. Τελικά τα καταφέρνουν. Πάει στο έλκηθρό του και βλέπει ότι τα δώρα δεν υπάρχουν. Τα παιδιά είναι έτοιμα να κλάψουν. Ο  Άϊ-Βασίλης κάνει μια ευχή και αρχίζει μία βροχή από δώρα. Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα. Πάολα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου