Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014





Πώς ο Οβελίξ έπεσε στη χύτρα όταν ήταν μικρός 
Rene Gosigny 


    Την ιστορία μας την αφηγείται ο Αστερίξ, ένας μεγάλος ήρωας από τη Γαλατία - τη μοναδική περιοχή που δεν είναι υπό την κατοχή των Ρωμαίων. Στην αρχή μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένειά του, τους φίλους του και το σχολείο του. 
    Ιδιαίτερα κάνει λόγο για τον Οβελίξ, ένα παχουλό αγόρι, λαίμαργο, ευγενικό, αφηρημένο και πολύ ευαίσθητο, που το πειράζουν οι φίλοι του.
    Στη συνέχεια ο Αστερίξ αναφέρεται στις επιθέσεις των Ρωμαίων εναντίον του χωριού του. Αυτό ήταν μια πραγματική γιορτή για τους Γαλάτες, οι οποίοι έπιναν μαγικό ζωμό που έφτιαχνε ο Δρυίδης και νικούσαν πάντα στη μάχη. Αυτός ο μαγικός ζωμός, σκέφτηκε ο Αστερίξ ότι θα βοηθούσε τον Οβελίξ να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Έτσι όταν μια μέρα ο Δρυίδης και οι μεγάλοι έλειπαν στη μάχη, ο Αστερ'ιξ έπεισε τον Οβελίξνα πάει στην καλύβα του Δρυίδη και να δοκιμάσει λίγο μαγικό ζωμό. Τελικά ο Οβελίξ έπεσε μέσα στη χύτρα και ήπιε όλο το μαγικό ζωμό. Από τότε ο Οβελίξ έγινε δυνατός και κανείς δεν τολμούσε να τον κοροϊδέψει. Νίκος 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου