Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014




Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Lewis Carroll 

 

    Ένα όμορφο πρωινό η Αλίκη ήταν ξαπλωμένη στην ακροποταμιά δίπλα στην αδερφή της. Δεν έβρισκε τίποτα να κάνει και είχε αρχίσει να βαριέται. Έριξε μια ματιά στο βιβλίο που διάβαζε η αδερφή της, αλλά δεν είχε ούτε ζωγραφιές, ούτε διαλόγους. 
   Η Αλίκη δεν ήξερε αν άξιζε τον κόπο να σηκωθεί να μαζέψει μαργαρίτες. Όταν σηκώθηκε ξαφνικά βρέθηκε μπροστά της ένας άσπρος κούνελος με ροζ μάτια. Ο κούνελος της ζήτησε να πάει μαζί του. 
   Η Αλίκη δέχτηκε και απότομα βρέθηκε μέσα σε μια μεγάλη και βαθιά τρύπα. Όσο κατέβαινε η τρύπα γινόταν όλο και πιο βαθιά και δίπλα στην Αλίκη βρέθηκαν χάρτες. Γρήγορα έπεσε πάνω στην Αλίκη ένα βαζάκι από μαρμελάδα πορτοκάλι, αλλά ήταν άδειο. Τουλάχιστον πρόλαβε να το βάλει σ' ένα από τα παρακάτω ράφια. Έτσι σιγά σιγά κατέβαινε μέχρι που έφτασε σ' έναν στενόμακρο διάδρομο. Η Αλίκη άρχισε να τον ακολουθάει ώσπου βρέθηκε δίπλα της ένα τραπεζάκι με τρία πόδια κι ένα χρυσό κλειδί. Η Αλίκη το έπιασε αμέσως και προσπάθησε να δει αν ανοίγει κάποια πόρτα μ' αυτό το κλειδί. Το κλειδί όμως ήταν πολύ μικρό και οι πόρτες ήταν πελώριες. Στο βάθος βρήκε μια μικρή πόρτα και προσπάθησε να την ανοίξει. Ενώ προσπαθούσε, είδε δίπλα της ένα μπουκαλάκι. Η Αλίκη ήπιε το υγρό που είχε το μπουκάλι και έγινε μικρούλα. Έτσι όμως δεν έφτανε στην κλειδαριά. Εδώ το τελειώνει το πρώτο κεφάλαιο από τις περιπέτειες της Αλίκης. Τη συνέχεια σας αφήνω να τη διαβάσετε μόνοι σας. Θεοδώρα







Το τραγούδι από την αρχή της ταινίας " Alice in wonderland" - 1951. Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να έχουμε όλη την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους. Για μένα η πιο ωραία " Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων".






Ο κούνελος με το ρολόι βιάζεται πολύ! " I'm late! ... I'm late! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου