Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015



Τα μαγικά μαξιλάρια
Ευγένιος Τριβιζάς

Κάποτε, στην Ουρανούπολη βασίλευε ένας βασιλιάς που τον έλεγαν Αρπατίλαο και δεν τον συμπαθούσε κανένας Ουρανουπολίτης. Δεν τον συμπαθούσε κανένας, γιατί έβαζε νόμους όπως... να μην φταρνίζονται ή όποιος είχε λόξιγκα ή έκανε κατακόρυφο πλήρωνε πρόστιμο.
Μια μέρα ο Αρπατίλαος αναρωτήθηκε γιατί δεν τον συμπαθεί κανένας. Έτσι κάλεσε κάποιους υπηρέτες και τους ρώτησε γιατί δεν τον συμπαθεί κανείς. Εκείνοι του είπαν ότι βλέπουν όνειρα και την Ουρανούπολη με λούνα παρκ και άλλα τέτοια και όχι φυλακές όπως είναι σήμερα.
Τότε ο μάγος του κάστρου τους είπε να φτιάξουν εφιαλτικά μαξιλάρια. Ύστερα τα μοίρασαν σε όλους και από τότε έβλεπαν συνέχεια εφιάλτες. Ο Αντώνης ο δάσκαλος άκουσε τους φρουρούς που μιλούσαν γι' αυτό και με τα παιδιά της τάξης έφτιαξαν αντιεφιαλτικά μαξιλάρια και τα πήρε η Μυρτώ και ο Αντώνης. Έτσι αυτοί έλεγαν τα όνειρά τους στα παιδιά και τότε το έμαθε όλη η πόλη. Μια μέρα όλοι οι Ουρανουπολίτες πήγαν τα μαξιλάρια στο κάστρο όταν όλοι κοιμόταν πολύ βαριά. Όταν ξύπνησαν είδαν ότι όλα τα μαξιλάρια ήταν πάνω τους και τότε πήραν τα σπαθιά και έσκισαν τα μαξιλάρια και βγήκαν όλοι οι εφιάλτες και κυνήγησαν το βασιλιά και τους φρουρούς. Βικτωρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου