Κήποι βιβλιοφίλων - Γ. Χουλιάρας

Φυσικά προχωρεί μόνη της
η φωτοσύνθεση βιβλίων
στα φύλλα τους οξειδώνοντας
φωτισμένες πράσινες λέξεις
που αποπέμπουν στο σκοτάδι
διοξείδιες αναμνήσεις
του άνθρακα μιας ζωής
που κάποτε άνθισε
στις καλλιέργειες του λόγου.

Κήποι βιβλιοφίλων - Γιώργος Χουλιάρας

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014






Η Μαρουδίτσα που έφερνε την Πασχαλιά 
 Ελένη Δικαίου




Μόλις γεννήθηκε η πασχαλίτσα και πάτησε στα πόδια της, άνοιξε τα φτερά της και πέταξε σ' ένα μεγάλο τριαντάφυλλο. Το πρώτο πράγμα που πρόσεξε ήταν τα μυρμήγκια.
Τα έβλεπε συνέχεια να κουβαλούν μικρούς σπόρους και ψίχουλα στην πλάτη τους σκέφτηκε πως αυτή ήταν η δουλειά τους. Καθώς τα κοιτούσε αναρωτήθηκε ποια θα ήταν η δική της δουλειά πάνω στη γη, ώσπου βρέθηκε στην παλάμη ενός κοριτσιού.
Το κοριτσάκι μόλις την είδε άρχισε να τραγουδά : " Πέτα, πέτα Μαρουδίτσα, να πας στα χίλια πρόβατα, να φέρεις γάλα και τυρί και κόκκινα παπούτσια" και την φύσηξε απαλά. Εκείνη δεν είχε καταλάβει τίποτα, ώσπου μια μέρα σκαρφαλωμένη στα μαλλιά του κοριτσιού βρέθηκε σ' ένα λιβάδι γεμάτο πρόβατα. Ήταν Πάσχα! Το κορίτσι άρχισε να λέει στη φίλη της τη σημασία της πασχαλίτσας τις άγιες αυτές ημέρες. Το πέταγμά της σημαίνει το άνθισμα των λουλουδιών και του χορταριού, το μοσχομυριστό τυρί και τα καινούργια παπούτσια που φέρνουν δώρα οι νονοί. Η πασχαλίτσα κατάλαβε ότι η δουλειά της είναι να πετά και να δίνει χαρά σε όλους. Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου